Specialisaties / Certificaten


Pomeranian

11 februari 2018 heb ik een workshop Pomeranian gevolgd. Deze heb ik met succes afgerond en een mooi certificaat van mogen ontvangen.


Labradoodle en Goldendoodle

Tegenwoordig zijn de Doodles heel erg populair. Dit merk ik ook in de trimsalon. Dit ras vind ik super leuk om te doen en heb er daarvoor voor gekozen om  hier een specialisatie workshop in te doen.

19 maart 2018 heb ik die mooi afgerond met een mooi certificaat.

 

Doodles zijn honden waar een flinke vacht op staat. De vacht dient met regelmaat geborsteld en gekamd te worden. Zo heb je Doodles met Fleece vachten, maar ook met Curly en Pluk vachten. Ook dient een Doodle regelmatig de trimsalon te bezoeken om het onderhoud voor het baasje ook makkelijker te maken.

 

Maar wat doe ik nou precies met een Doodle?

De meeste Doodles gaan eerst lekker in bad zodat ze weer lekker schoon zijn. Tijdens het drogen met een waterblazer/föhn worden ze goed geborsteld en klitvrij gemaakt. Dit vergemakkelijkt het afwerken en krijg je een mooier resultaat. Het verschild heel erg of de hond word geschoren of word helemaal met de hand word geknipt.Dit is wat het baasje wil. De behandeling kan hierdoor erg variëren in tijd. De geschatte tijd voor een behandeling van een goed onderhouden Doodle begint bij 3 uur, maar word hij helemaal met de hand geknipt of zit er veel vilt in dan kan de behandeling qua tijd oplopen.

Uiteraard krijgt de hond de gelegenheid tussendoor om even zijn benen te strekken, wat te drinken of zijn behoefte te doen. 

 

De kosten van het trimmen van een Doodle kan hierdoor dus ook variëren. Wilt u een richtprijs? Kijk onder het kopje tarieven of bel 06-19704273.

 

 


Engelse Cocker SPaniël

De Engelse Cocker Spaniël is een leuk ras om te trimmen maar wel ontzettend veel werk. De vacht moet regelmatig geborsteld en gekamd worden om klitten tegen te gaan. Ook is een trimsalon met regelmaat aan te raden. De ene Cocker is niet de ander. Zo heb je Cocker uit showlijn (veel haar) en een werklijn (minder haar).

 

Maar wat doe ik met een Cocker?

Bij de Cocker pluk ik eerst de rug. Het haar is dan nog lekker stroef. Dan gaan ze lekker in bad met reinigende shampoo en voor de beharing aan de poten lekker in een conditioner voor een mooi resultaat.

Tijdens het drogen worden ze goed uitgeborsteld en uit de klit gehaald zodat hij daarna mooi terug in model kan worden gezet. De rug word nog netjes na geplukt en de poten deels geplukt en geëffileerd in model.

De Behandeltijd verschild heel erg per hond.  Ga uit van een gemiddelde behandeltijd van 2,5 - 3 uur. Zit de hond te veel in de klit, dan kan de behandeltijd oplopen. Tussendoor is er gelegenheid voor de honden om even de benen te strekken, wat te drinken of eventueel zijn behoefte te doen.

 

Zo is de prijs ook heel verschillend. Kijk voor een prijsindicatie onder het kopje tarieven of bel 06-19704273.


Asian Grooming

24 Juni 2019 heb ik de workshop Asian Grooming afrond met een mooi certificaat. 


EHBO VOOR HONDEN

Je hoopt het nooit nodig te hebben, maar het is altijd fijn te weten wat je voor Eerste hulp kan bieden aan de honden. 

Daarom heb ik 25 januari 2022 een webinair gevolgd voor EHBO voor honden. Deze heb ik mogen afronden met een mooi certificaat.